Nietypowe jak na pączki, bo bez drożdży, są ciekawą alternatywą dla tradycyjnych. Polecam wypróbować.
[według przepisu Doroty]
- 1,5 szklanki mąki
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 300g waniliowego serka homogenizowango
- 3 jajka
- szczypta soli
- olej do głębokiego smażenia (ok. 4-5cm)
- cukier-puder do posypania
Serek wymieszać z jajkami. Dodać przesianą mąkę z proszkiem i solą. Dokładnie wymieszać widelcem.
W szerokim i płaskim naczyniu rozgrzać olej. Łyżką nabierać niewielkie porcje ciasta i umieszczać w rozgrzanym tłuszczu. (Nie mogę być zbyt duże, jeśli chcemy uniknąć surowego ciasta w środku.) Smażyć aż się zrumienią.
Upieczone pączki odsączyć na ręczniku papierowym. Jeszcze ciepłe posypać cukrem-pudrem.
Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuń